Vivian

Met deze hack houd je de lekkere verjaardagshapjes gekoeld

Bij een verjaardag hoort naast taart natuurlijk ook een hele tafel vol lekkers. Blokjes kaas, stukjes worst, plakjes komkommer en snacktomaatjes mogen niet ontbreken. In de zomer blijkt het echter een lastig klusje om deze lekkere hapjes goed gekoeld te houden, vooral wanneer de schaaltjes voor een tweede of zelfs derde keer de verjaardagskring langsgaan. Gelukkig vonden wij op TikTok een ontzettend handige hack om de kaasjes en worstjes koel te houden. 

Verjaardagshapjes

De een vindt het maar niks om zijn of haar verjaardag te vieren, terwijl een ander het liefst de hele familie en vriendenkring uitnodigt. Het begint dan vaak al bij de voorpret: slingers ophangen, taart uitkiezen en hapjes snijden. Zijn alle kazen, worsten en snackgroenten gesneden? Dan staat gelijk de hele koelkast vol met lekkernijtjes. Wanneer alle visite aanwezig is en al een stukje taart achter de kiezen heeft, kunnen de hapjes op tafel worden getoverd.

TikTok-hack

Echter blijkt het vaak een lastig klusje om de kaasjes en worstjes goed koel te houden. Niet alleen worden ze vaak wat minder lekker naarmate ze langer op tafel staan, ook worden ze zo een walhalla voor bacteriën. Gelukkig is daar Shannon McNitt. Op TikTok deelt zij haar ultieme lifehack om  hapjes gekoeld te houden. Allereerst vult zij een weggooibakje met een laagje water. Deze plaatst zij voorzichtig in de vriezer, zodat het laagje water bevriest. Wanneer het tijd is om de verjaardagshapjes op tafel te zetten, zet ze eenzelfde bakje met de hapjes bovenop het bakje met de ijslaag. Het ijs zorgt er vervolgens voor dat de hapjes gekoeld blijven.

Reacties

Hoewel het natuurlijk een simpel idee is, waren veel TikTokkers enorm onder de indruk van McNitts lifehack. “Wat een goed idee”, “briljant” en “jij bent zo slim”, klinkt het in de reacties onder de video, die inmiddels al meer dan een miljoen likes heeft. “Voor de barbecues van de zomer”, merkt een andere TikTok-gebruiker op. Dan komt deze hack sowieso van pas!

@livingonlife101

Food hack #entertaining #food #foodsafety #healthy #freshfood #lifehack #learnontiktok

? Get On It – Chris Alan Lee

Lees ook: Aha: dit is hoe je het best slagroom klopt met een garde

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: TikTok | Beeld: Unsplash, Bernd Dittrich