Recept: Italiaanse carrot cake

Ingrediënten
  • Voor de carrot cake:
  • 85 gram patentbloem
  • 2,5 theelepels bakpoeder
  • 190 gram amandelmeel
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren, gesplitst
  • 4 grote wortelen, geraspt
  • 1 theelepel vanille extract
  • Ongezouten boter, voor het invetten van de springvorm
  • Een snuf zout
  • Voor de topping:
  • 225 gram mascarpone
  • 2 eetelpepels poedersuiker
Roos
30 + 60 min.
8-10 pers.
Ingrediënten
  • Voor de carrot cake:
  • 85 gram patentbloem
  • 2,5 theelepels bakpoeder
  • 190 gram amandelmeel
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren, gesplitst
  • 4 grote wortelen, geraspt
  • 1 theelepel vanille extract
  • Ongezouten boter, voor het invetten van de springvorm
  • Een snuf zout
  • Voor de topping:
  • 225 gram mascarpone
  • 2 eetelpepels poedersuiker

De Italiaanse bakkers bakken carrot cake op hun eigen manier

Carrot cake kennen we als een enorm zoet gebakje, dat we in Nederland eigenlijk niet zonder een dikke laag roomkaas eten. Groot gelijk, aangezien dit zoete en zure een gouden combinatie is. De echte Italiaanse bakkers pakken het bakken van een carrot cake echter iets anders aan en gebruiken hun eigen recept. Minder zoet, meer smaak en een laag van mascarpone. Geloof ons: dit recept is absoluut het proberen waard. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Italiaanse carrot cake:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een springvorm in met boter en zet opzij.
  • Voeg de bloem en bakpoeder in een grote kom en roer. Voeg vervolgens het amandelmeel toe en roer goed door.
  • Scheid de eiwitten en eidooiers van elkaar.
  • Voeg bij de eidooiers de suiker en mix dit voor 2 minuten op een hoge stand tot er een glad geheel ontstaat. Roer vervolgens met een spatel het droge amandelmengsel, de geraspte wortelen en het vanille-extract door elkaar.
  • Maak de mixer schoon en klop in een vetvrije kom de eiwitten met een snufje zout tot er pieken ontstaan.
  • Schep eerst een vierde deel van de eiwitten door het beslag tot het lichter is van kleur. Schep vervolgens voorzichtig de rest van het eiwitmengsel door het beslag.
  • Giet het beslag in de springvorm en bak voor ±60 minuten tot hij goudbruin is van kleur. Laat de cake helemaal afkoelen. Wanneer het mogelijk is, wikkel je de cake na het afkoelen in plastic folie en laat je ‘m voor 12 uur rusten.
  • Roer vlak voor het serveren de poedersuiker door de mascarpone en laat dit in een uur op kamertemperatuur komen.
  • Top de carrot cake af met poedersuiker en serveer met een dot mascarpone.
  • Genieten maar!

Lees ook: Een tulband bakken zonder tulbandvorm? Dat doe je met dit handige trucje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pxfpuel