40 min.
12 pers.

Binnen 40 minuten kun jij al genieten van zelfgebakken brownies

Af en toe hebben we heel veel zin om even te zondigen. Je tanden in een chocoladebrownie zetten is zo’n ultieme manier om even af te dwalen naar een chocoladerijk oord. Het leuke aan deze brownies is dat ze ook nog eens heel makkelijk in elkaar te flansen zijn.

Leuk feitje: deze brownies zijn eivrij! Mensen met een eierallergie kunnen dus ook volop genieten van deze brownies! Bovendien kun je de brownies heel makkelijk vegan of lactosevrij maken door de volle melk te vervangen door een plantaardige melk. Wat wil je nog meer? 

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bekleed de bodem van een brownie- of bakblik met bakpapier.
  • Doe de droge ingrediënten in een kom en roer goed.
  • Voeg daarna de melk, zonnebloemolie en het vanille-extract toe en roer voorzichtig zodat de droge ingrediënten niet uit de kom stuiven.
  • Giet het beslag in het bakblik en bak de chocoladebrownie 25 á 30 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen voordat je ze aansnijdt. 
  • Bestuif de brownies eventueel met een beetje poedersuiker.

Lees ook: Foodhack: supersnelle Oreo mug cake met slechts twee ingrediënten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans 

Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 300 gram suiker
  • 65 gram cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 250 milliliter volle melk
  • 250 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille-extract