Je hebt hem waarschijnlijk al in huis!

Zodra de zon hoog aan de hemel staat, zetten we massaal de barbecue weer aan. Niets smaakt lekkerder dan iets van de grill, bij uitstek een hamburger. Lekker op een broodje met wat sla, tomaat en augurk. Ben je niet tevreden over de smaak van je hamburger? Met dit ingrediënt word jij de maestro van de barbecue! 

Mosterd

Op naar het keukenkastje, want mosterd is het ingrediënt dat jij voortaan altijd naast de barbecue moet zetten. Naast dat de gele saus lekker is op een broodje, kun je het ook gebruiken om je vlees een nog krachtigere smaak te geven. De hitte karamelliseert namelijk de kruiden in de mosterd wat ervoor zorgt dat dat mooi mengt met de kruiden van het vlees. Ook werkt het goed als smaakmaker. Dankzij je gele vriend krijgt je hamburger een krachtige en volle smaak.

Smeren maar

Hoe het werkt: smeer een beetje mosterd op beide kanten van de hamburger voordat je deze op de barbecue legt. Grill het vlees zoals je dit normaal gesproken ook zou doen. De mosterd kruidt het vlees nog lekkerder en geeft een rijke smaak aan je hamburger. Deze techniek van vlees bereiden vraagt weinig handigheid en kennis, waardoor iedereen dit kan doen. Enne, waarschijnlijk kan iedereen het ook waarderen!

Experimenteren

Deze truc is ideaal omdat je zelf kunt experimenten met de soorten mosterd. Van Dijon naar Franse mosterd en zelfs Zwolse mosterd: je kunt zelf bepalen hoe scherp en kruidig jij je hamburger wilt maken. Ook werkt het heel goed met verschillende soorten hamburgers. Probeer bijvoorbeeld eens een kipburger met een laagje honingmosterd. Dat klinkt toch al heerlijk?

Zin in een toetje? Recept: gegrilde appeltaartjes van de barbecue

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash, Maude Frederique