Redactie Kookfans

Het kan allemaal veel makkelijker met deze tips

Misschien denk je na jarenlang koken dat je wel weet hoe je precies je maaltijd klaar moet maken. Groenten snijden is immers een makkelijk klusje. Maar: wist je dat je waarschijnlijk deze groenten al je hele leven verkeerd snijdt? Dit is hoe het zit!

Natuurlijk geldt voor al deze hacks dat groente snijden het makkelijkst gaat met een flink scherp mes.

1. Uien snipperen

We gebruiken maar wat graag ui in onze maaltijden. Maar wat bleek nou? We maken het onszelf onnodig moeilijk bij het snijden! Zo maak je het jezelf makkelijker: snijd de top eraf en snijd het volledige ui verticaal door de helft. Pel vervolgens de schil eraf. Hierna leg je de ui op z’n kant en snijd je er repen in over de lengte. Maar de truc is: snijd niet volledig door! Laat ongeveer een centimeter ruimte over aan de kant van de wortel van je ui. Haal vervolgens je mes nog een paar keer horizontaal door je ui, maar let weer op dat je niet volledig doorsnijdt. Nu kun je je ui makkelijk in kleine snippers hakken!

2. Cherry- of snoeptomaatjes

Ze zijn zo lekker, maar snijden kost veel tijd als je een flinke lading cherrytomaatjes klein wilt maken. Gelukkig bestaat er deze deksels goede lifehack. Je pakt namelijk twee platte dekseltjes van bijvoorbeeld tupperwarebakjes, en legt de tomaatjes ertussen. Druk met een open hand zacht op het bovenste deksel en haal nu horizontaal je mes door de tomaatjes tussen de deksels. Dat scheelt je twintig keer hetzelfde doen.

3. Shake je knoflook

Ben je ook altijd zo aan het prutsen met het pellen van je knoflook? Dat hoeft dus helemaal niet! Knoflook pel je in een handomdraai met een (klein beetje) grof geweld. Als je een volledige bol knoflook hebt sla je deze een keer flink tegen je aanrecht om alle teentjes los te krijgen. Doe vervolgens de losse teentjes in een afsluitbaar bakje, en schud de tenen flink door elkaar. Zo gaat het pellen bijna vanzelf.

Lees ook:  Een mes slijpen of aanzetten: wat is het verschil nou eigenlijk?

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Buzzfeed | Beeld: Pexels, RF._.Studio