Geen zin in pasta? Dit zijn gezonde alternatieven

Jaimy Boer

Hallo, gezonde pasta!

Spaghetti of Penne is onmisbaar bij een Italiaanse pasta. Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt, schuif je dit alleen al snel aan de kant. In pasta zitten nu eenmaal veel koolhydraten. Gelukkig bestaan er een paar alternatieven waardoor je alsnog je geliefde pasta kunt eten!

1. Courgetti

Je hebt het vast wel eens in de supermarkt zien staan: de kleine dunne slierten courgette onder de naam ‘courgetti’. Dit plantaardige alternatief voor spaghetti bevat weinig koolhydraten en smaakt heerlijk met een romige tomatensaus. Het is voedzaam en maakt je gerecht ook nog eens kleurrijk.

 2. Soba-noedels

De Japanse soba-noedels zitten bomvol eiwitten en vezels waardoor het een goede toevoeging is aan een gerecht. Daarnaast bevat het een derde minder koolhydraten dan spaghetti. Door de nootachtige smaak gaat het ontzettend goed samen met ingrediënten als linzen en tomaten. Enne, het is ook nog eens glutenvrij!

3. Spaghettipompoen

Wist je dat pompoen ook een goed alternatief is voor pasta? Vooral de spaghettipompoen, die haar naam te danken heeft aan de dunne sliertjes aan de binnenkant. Hiervoor moet je hem eerst in de oven doen, maar daarna is het smikkelen geblazen!

4. Zeewier

In zeewier zit heel weinig koolhydraten. Het is daarom bij uitstek geschikt voor een pasta. Door de zilte smaak van het zeewier krijgt je pasta meteen een zoutere smaak. Fijne bijkomstigheid: zeewier zit vol mineralen, magnesium, calcium en ijzer.

5. Aubergine

Ook je geliefde lasagne hoef je niet te laten staan. De lasagnebladen kun je namelijk ook inruilen voor plakken aubergine. Hiervoor snijd je het in dunne plakken, over de lengte. Het is nog lekkerder wanneer je de aubergine eerst roostert.

Lees ook: Aha: dít is hoeveel zout je moet gebruiken als je pasta kookt

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Healthy | Beeld: Unsplash