Naomi

De beste hamburgers maak je zo

Het barbecueseizoen is echt weer begonnen en wat leggen we dan op de barbecue? Juist, worstjes en burgers! Het lijkt allemaal heel makkelijk, maar toch zijn er manieren om die burger zoveel beter te maken. Burgers zijn namelijk best bewerkelijk. Ze kunnen net niet gaar zijn, iets te gaar of zelfs zo droog als een schoenzool. Daarom hebben we hier het stappenplan voor de perfecte hamburgers en worstjes.

Het is niet moeilijk, je moet het alleen even weten.

Hou je burger onder de duim

Velen van ons denken dat het een grapje is, maar het is echt zo. Voordat je je burger gaat bakken moet je ‘m eerst even met je duim indrukken. Deze stap mag je niet overslaan, omdat dit voorkomt dat de burger z’n vorm verliest en ongelijk bakt. Heel belangrijk dus.

Een hete BBQ is een blije BBQ

Wanneer je grill nog niet echt warm is, moeten je burgers er ver van wegblijven. Heel ver. Langzaam gebakken burgers zijn namelijk alles behalve lekker. Je wilt je barbecue heet hebben. Doe wat olie op de grill en leg dan pas de burgers erop. De olie zorgt ervoor dat de burgers niet blijven plakken.

De 3 minuten regel

Als je je burger medium-rare wil, zoals de meesten onder ons, dan is de drie minuten-regel essentieel. Je bakt je burger drie minuten op de ene zijde, om ‘m vervolgens om te draaien op de andere zijde. Leg er dan een plakje kaas op. Gebruik je geen kaas? Bak de burger dan vier minuten op de andere zijde.

Benieuwd hoe lang de andere vleessoorten moeten bakken? Hier een overzichtje:

  • Kipfilet: 5-6 minuten per zijde
  • Ribeye: 4-5 minuten per zijde
  • Schouderkarbonade: 6-8 minuten per zijde
  • Worstje: 3-4 minuten per zijde

Lees ook: Je gasten (of jezelf) verrassen? Maak deze overheerlijke fruitsushi

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: pxhere