Naomi
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 280 gram sushirijst
  • 480 milliliter water
  • 3 eetlepels suiker
  • Een snuf zout
  • 230 gram kokosmelk
  • 1,5 theelepel vanille-extract
  • Fruit naar keuze, bijvoorbeeld: mango, ananas, kiwi, aardbei en sinaasappel

Deze fruitsushi is perfect voor warme dagen

Op warme zomerdagen is vissushi een beetje risicovol. Het betreft een rauw product en dat kan snel bederven. Kies daarom voor de zomerse variant, namelijk: deze overheerlijke fruitsushi. Het is een superleuke en vrolijk uitziende zomersnack en hier maak je vegetariërs ook heel blij mee. Win-win!

Het is fris, fruitig en overheerlijk.

Wat moet je doen?

  • Reinig de rijst in een zeef en zorg dat het melkachtige laagje verdwijnt. Doe de rijst daarna in een sauspan en voeg hier het water, suiker en zout aan toe. Breng het tot aan het kookpunt en doe het vuur laag en laat het 12-15 minuten zachtjes koken. Roer het niet door!
  • Als het water helemaal opgenomen is door de rijst en het heel zacht is, kun je de kokosmelk en vanille-extract toevoegen. Roer het nu goed door. Zorg dat het goed vochtig is.
  • Laat je rijst nu volledig afkoelen. Dit kun je makkelijk doen door het uit te spreiden over een bakplaat.
  • Ga nu het fruit snijden en zorg dat je het snijdt in een soort van stokjes. Dit maakt het veel makkelijker te rollen.
  • Nu kun je gaan rollen. Voor een duidelijke instructie kun je het filmpje hieronder bekijken!

Lees ook: Gezonde kindertraktatie maken? Dan moet je deze dolfijntjes van banaan eens proberen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gemma Stafford |Beeld: videostill Gemma Stafford