Naomi
8 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 375 milliliter passata
  • 45 gram bruine suiker
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels worcestersaus
  • 2 eetlepelspaprikapoeder
  • 1 eetlepel mosterd (dijon)

Deze BBQ-saus is onze favoriet

Elk stukje vlees wordt net wat lekkerder met de juiste saus. Er zijn van die sauzen die werkelijk overal bij passen en waar we bijna geen genoeg van kunnen krijgen. Een van die sauzen is de welbekende BBQ-saus. Hij is rokerig van smaak en past perfect bij een gegrild stukje vlees. Jij maakt ‘m nu lekker zelf!

Dat wordt smullen!

Wat moet je doen?

  • Verwarm een eetlepel olie in een sauspan en bak de ui en de knoflook op laag vuur voor ongeveer 3 minuten.
  • Voeg nu alle andere ingrediënten toe, samen met 175 milliliter water.
  • Pureer het geheel met een staafmixer en laat het nog een kwartiertje inkoken op laag vuur. Roer regelmatig!
  • Breng op smaak met zout en peper.

Tip: voeg een paar druppels hete saus toe voor een pittige saus of een klein scheutje whiskey. De laatste variant is enkel voor volwassenen.

Lees ook: Taaie biefstuk? Door je vlees op deze manier te marineren is het altijd mals

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delicious | Beeld: BBQ sauce-3 door jules onder de licentie CC BY 2.0