Maayke

Doseren

Door naar de volgende stap: doseer. Want wat is nu de perfecte hoeveelheid gehakt om een bal van te draaien. Heel simpel, gebruik een ijslepel- of schep. Op deze manier vorm je al de juiste grootte voor de balletjes.

Eierdoos

Tenslotte: de eierdoos. Als het goed is passen de gehaktballen, gevormd door middel van een ijslepel, perfect in de holtes van een lege eierdoos. Zorg ten eerste dat de eierdoos goed schoon is voordat je het gehakt erin legt. Zorg dat de oven is voorverwarmd op 200 °C. Zet vervolgens de eierdoos in het midden van de oven op een ovenrek. Bak de gehaktballen in de eierdoos gedurende 20 minuten. Het karton van de eierdoos absorbeert tijdens het bakken al het overtollige vet, waardoor je gehaktballen heerlijk zullen smaken. Bon appétit!

Bekijk hieronder de video met de uitleg en meer handige kooktips:

Pagina 2/2

Lees ook: Dit is Jamie Oliver zijn geheim voor de lekkerste gehaktballen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Blossom | Beeld: Videostill Facebook