Je hebt de benodigdheden vast al wel in huis

Het lijkt misschien een onbegonnen zaak: poffertjes bakken zonder speciale poffertjespan. No way dat je dan ooit die perfecte, kleine poffertjes krijgt. Nou, toch wel! Met dit trucje bak jij in elke koekenpan de lekkerste deegkussentjes. 

Truc

Nee, je hoeft er niet een ander speciaal gereedschap voor in huis te halen. Het enige wat je nodig hebt is een lege mayonaisefles (of ketchupfles of stroopfles, wat je hebt liggen). Spoel de fles om en zorgt dat ‘ie helemaal schoon is. Vul de fles met het poffertjesbeslag en draai de spuitdop weer op de fles. Spuit het beslag vervolgens in kleine toefjes in de pan. Deze moeten ongeveer 3 centimeter in doorsnee zijn. Bak ze vervolgens alsof het pannenkoeken zijn. En daar heb je ze: poffertjes! Een grote klont boter en een dikke laag poedersuiker mogen niet ontbreken.

Beslag

Het is hierbij belangrijk dat het beslag goed dik is. Voor vier porties poffertjes meng je 250 gram bloem met twee eieren, 300 ml melk, een theelepel bakpoeder en een snufje zout door elkaar. Zorg ervoor dat het mengsel glad en klontvrij is.

Lees ook: Recept: oudhollandse glutenvrije poffertjes

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Videostill YouTube