Maayke

Smaakexplosie

Ondanks dat het wat tegenstrijdig klinkt, zijn tomaten en zout de perfecte combinatie. Het zout zorgt er namelijk voor dat de smaken van de andere ingrediënten daarin beter tot hun recht komen. Zo helpt het zout om de zoete smaak van tomaten beter naar voren te brengen. Een goed voorbeeld is het verwerken van een snuf zout in zoete baksels. Ook dit helpt om nóg meer smaak uit je taarten en cakes te halen!

Meerdere ingrediënten

Zout is dus onmisbaar wanneer je tomaten met meerdere ingrediënten in een gerecht verwerkt. Gebruik je meerdere kruiden en specerijen in een gerecht? Dan helpt het zout om de smaak van die heerlijke zoete, sappige tomaten naar voren te brengen, zónder dat ze worden ondergesneeuwd door alle andere smaken op je bord!

Pagina 2/2

Lees ook: Kook jij je bloemkool altijd? Dit is waarom je dat vooral niet moet doen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pixabay