Wat een handige tip!

Het is nooit een aangename verrassing als je erachter komt dat je blik groente of vis ineens geen lipje heeft. Heb je op dat moment geen blikopener in de buurt? Gelukkig bestaat er een manier waarmee je alsnog je blik kunt openen. Lees gauw verder! 

Een lepel

Op naar je bestekbak! Een lepel gaat je namelijk helpen bij het openen van je blik. Je hebt er even de tijd voor nodig (en wat behendigheid), maar daarna gaat het je soepel af. Heb je je blik en je lepel bij de hand, dan gaan we aan de slag!

Wrikken en wrijven

Je begint door de bovenkant van de lepel stevig in je handpalm te leggen, zodat vier vingers de steel stevig vastpakken en de bodem slecht iets naar buiten steekt. Je pink moet in de ronding van de lepel zitten voor stabilisatie. Wrijf met de lepel krachtig heen en weer op de plek waar je normaal gesproken de blikopener zet, langs de rand van het blik. Het is de bedoeling dat je hier veel kracht gebruikt. Blijf wrijven totdat het metaal dunner wordt en er een gat ontstaan. Druk daarna de lepel in het gat en wrik de rand van de lepel omhoog, rond de rand van het blik. Wrik net zolang tot het opengaat.

Alternatieven

Voor deze truc heb je een sterke lepel nodig, maar werkt een schroevendraaier ook goed. Het lukt zelfs met een vork, en je kunt de tanden van de vork gebruiken om het deksel door te boren. Dit kan alleen wel je vork verbuigen, dus gebruik hier geen nieuwe vork voor!

Lees ook: Wist jij dit? Met dit keukenproduct voorkom je dat je pan overkookt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Country Living | Beeld: Unsplash, Marielle Hunt