Je barbecuerooster zal weer glanzen

Als we het zonnetje buiten zien dan gaan, voelen we de barbecuekriebels meteen; het mag weer! Tijd om de barbecue weer uit de schuur te halen. Hartstikke leuk, maar heb je het barbecuerooster de vorige keer wel grondig schoongemaakt? Nee, hè? Geen probleem met deze truc!

Met deze truc maak je je rooster wel school

Rooster

Vaak genoeg vervloek je jezelf wanneer je de barbecue weer uit de schuur rolt. Het zal niet de eerste keer zijn dat je ziet dat het barbecuerooster helemaal niet goed is schoongemaakt. Al tierend doe je verwoede pogingen om dat rooster schoon te maken. Tevergeefs, want echt schoon wil het niet echt worden. Is dit een herkenbaar scenario voor jou? Dan is deze tip echt wat voor jou.

Afkoelen
Maak je rooster na het barbecueën altijd schoon, laat het rooster eerst wel helemaal afkoelen! Leg een rooster op een aantal kranten. Spuit het rooster vervolgens nat met behulp van een spuitfles. (Doe eventueel wat afwasmiddel bij het water.) Leg een krant op het rooster en spuit de krant ook helemaal nat. Laat het rooster vervolgens een nacht liggen. Haal de krant van het rooster af en je poetst het vuil supermakkelijk van het rooster af.

Lees ook: Zo maak je de barbecue makkelijk schoon met: aluminiumfolie!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: pxhere