Maayke

Handig nu de barbecue eindelijk weer aan kan!

Als er één item onmisbaar is in elke keuken, dan is het wel aluminiumfolie. Dit handige, glimmende stuk folie is voor van alles inzetbaar. Zo kun je heerlijke gerechten maken in aluminiumfolie en kan het gebruikt worden voor de meest onverwachte schoonmaakklussen in de keuken. 

Dit wonderfolie kan véél meer dan alleen wat etenswaren afdekken in de koelkast.

Schoonmaakbeurt

Nu het zomerse weer voor de deur staat en iedereen massaal naar de supermarkten rent om weer de barbecue producten in huis te halen, is het ook hoog tijd om de barbecue zelf weer een grote schoonmaakbeurt te geven. Dus haal ‘m weer tevoorschijn uit het tuinhuisje en schoonmaken maar! En je verwacht het misschien niet, maar dit kun je al heel gemakkelijk doen, met inderdaad: een stuk aluminiumfolie.

Aluminiumprop

Met name het grillrooster van de barbecue kan vaak na de lange wintermaanden in het tuinhuisje vaak even een goede schrobbeurt gebruiken. Scheur daarom gewoon een stuk aluminiumfolie van ± 20 centimeter af, maak er een grote prop van en schrob hier het grillrooster goed mee schoon. Je kan deze truc ook gebruiken voor het schoonmaken van aangekoekte pannen en ovenschalen. Succes!

Lees ook: Dit bizarre trucje met een ijsklontje zorgt voor de állerlekkerste hamburgers

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: pxhere