Het komt je blender niet ten goede

De blender wordt nog weleens ingezet om smoothies te maken, maar ook om ander eten te pureren. Echter kun je niet zomaar al het eten in de blender doen. Er is een aantal voedingsmiddelen dat je nooit in je blender moet doen.

Doe deze dingen voortaan maar niet meer in de blender

Zwarte peperkorrels

Als je recept vraagt om veel zwarte pepers en jij alleen korrels hebt, denk je al snel na over een manier waar je het malen kunt versnellen. Het in de blender doen is alleen niet de oplossing. Voor je het weet stromen de tranen over je wangen. Het duurt namelijk nogal een tijdje voor het stof van het vermalen peper gaat liggen. Open je de blender? Dan komt alle peperstof in je gezicht terecht.

Hete vloeistoffen

Het is best verleidelijk om je soep in de blender te doen wanneer het recept je instrueert dat de soep gepureerd moet worden, maar jij geen staafmixer hebt. Een verstandig idee is dit alleen niet. Laat de soep eerst even afkoelen voordat je het in de blender doet. Het is niet per se slecht voor de blender of voor de kwaliteit van je soep, maar je voorkomt nare ongelukkigen als je de soep eerst laat afkoelen. Stel je voor dat je de dop vergeet en de soep in je gezicht terecht komt.

Gekookte aardappelen

Een blender inzetten om je aardappelen te transformeren tot puree klinkt slim, maar is het helaas niet. De messen in de blender zijn te agressief voor aardappelen, daardoor zullen de aardappelen een lijmerige structuur rijgen.

Bevroren dingen

Sommige blenders kunnen prima overweg met bevroren voedingsmiddelen, maar de meesten zijn daar niet voor gemaakt. Deponeer dus geen ijsblokjes of bevroren fruit in je blender. De messen van je blender gaan er hard van achteruit en dat is zonde.

Lees ook: Gebruik jij je blender alleen maar voor smoothies? Zonde, dit kan je er allemaal mee!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Food network | Beeld: Videostill YouTube FriedChillies Food Network