Jaimy Boer

Wat makkelijk!

Wanneer je een lekker gerecht met pesto maakt, dan wil je uiteraard zelfgemaakte groene pesto gebruiken. De smaak is namelijk een stuk krachtiger en de ingrediënten komen nog meer tot recht wanneer je het zelf maakt. Toch krijg je nooit zo’n prachtige groene kleur zoals de potjes in de supermarkt hebben. Tot nu, want wij hebben het geheim gevonden voor de perfecte groene pesto! 

Niet blancheren

Als je groene pesto maakt, dan kun je helemaal losgaan met ingrediënten. Met verse basilicum, olijfolie, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes kom je een heel eind op weg. Normaal gesproken blancheer je de basilicum, wat inhoudt dat de bladeren in een pan met kokend water worden gegooid, ze vervolgens in een ijsbad komen en daarna droog geknepen worden. Toch kun je dit ook anders aanpakken.

Keukenmachine

Het groene goud wordt namelijk pas echt mooi groen als je de ingrediënten in een keukenmachine verpulvert. Wanneer je de basilcum toevoegt, laat je een ijsblokje in de kom vallen. Dit geeft de kruiden een extra push waardoor ze niet bruin worden. Alles mengt alsnog mooi door elkaar, misschien met wat gerammel door het ijs, maar je krijgt hiermee een heerlijke groene pesto.

Elke soort pesto

Deze techniek werkt bij elke soort pesto, waaronder die met mint of rucola. Het ijsklontje zal gaan smelten en uiteenvallen als de keukenmachine alle ingrediënten verpulvert. Zitten er kleine stukjes ijs door je pesto? Deze zullen smelten zodra je de olijfolie erdoorheen mengt. Wat een makkelijke methode!

Lees ook: Met dit geheime ingrediënt wordt je zelfgemaakte pesto nog lekkerder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash, Eaters Collective