Sanne

Gooi ze vooral niet weg!

Ui en knoflook zijn twee geliefde ingrediënten, die bovendien in veel recepten voorkomen. Grote kans dus dat jij deze producten ook altijd wel in huis hebt. Gooi jij echter ook altijd de schillen van uien en knoflook weg? Zonde! Want hier kun je nog iets heel lekkers van maken – ja, echt waar. 

Schillen bewaren

Wil je een beetje duurzaam bezig zijn en ook je portemonnee een plezier doen? Dan moet je de schillen van uien en knoflook zeker niet weggooien. Als je een liefhebber bent van deze smaakmakers, dan is de kans groot dat je behoorlijk wat schillen verzamelt in een week. En daar kun je opnieuw een heel lekkere smaakmaker mee maken!

Zo ga je te werk

Bewaar de schillen van uien en knoflook in een bak. Was ze goed en laat daarna drogen. Verdeel de schillen over een bakplaat en zet vervolgens 5 minuten in de oven op 160 graden. Doe alle schillen vervolgens in een keukenmachine en vermaal tot poeder. Je kunt hier eventueel nog zout en andere fijngemalen kruiden aan toevoegen, naar smaak. Et voilà, je hebt je eigen kruiden gemaakt!

Wat kun je ermee?

Met deze heerlijke, zelfgemaakte, kruiden kun je natuurlijk alle kanten op. Of je er nu vlees of vis mee op smaak brengt, het toevoegt aan een eitje of door de rijst mengt: het geeft je eten net even een extra touch.

Heb je tot slot nog inspiratie nodig voor fijne recepten met ui en/of knoflook? Kookfans heeft er meer dan genoeg! Wat dacht je van zalmpakketjes met knoflookboter uit de oven, mac and cheese met 5 soorten kaas en knoflook of knoflookbrood bruschetta met Prosciutto di Parma? Je houdt gegarandeerd schillen over om weer heerlijke kruiden van te maken!

Lees ook: Aha: hier kun je knoflook het beste bewaren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pexels