Ingrediënten
  • VOOR DE KORST
  • Bakspray
  • 24 Oreo's
  • 4 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
  • Snufje zout
  • VOOR DE VULLING
  • 80 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel instant-espresso
  • 4 pakjes 225 gram roomkaas, verzacht
  • 200 gram kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 50 gram Kahlúa
  • 1/2 theelepel zout
  • VOOR DE TOPPING
  • 180 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels banketbakkerssuiker
  • 1/2 theelepel instant-espresso
  • Ongezoet cacaopoeder, om te bestuiven
  • Espressobonen, voor topping
Sanne
1 uur + wachttijd min.
8-10 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE KORST
  • Bakspray
  • 24 Oreo's
  • 4 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
  • Snufje zout
  • VOOR DE VULLING
  • 80 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel instant-espresso
  • 4 pakjes 225 gram roomkaas, verzacht
  • 200 gram kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 50 gram Kahlúa
  • 1/2 theelepel zout
  • VOOR DE TOPPING
  • 180 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels banketbakkerssuiker
  • 1/2 theelepel instant-espresso
  • Ongezoet cacaopoeder, om te bestuiven
  • Espressobonen, voor topping

Onze nieuwe favoriete taart

De espresso martini is één van onze favoriete cocktails du moment. Mocht je het niet kennen, dit drankje bestaat uit wodka, espresso, koffielikeur en suikersiroop. Dé perfecte cocktail voor koffieliefhebbers. Maar dit drankje gecombineerd met cheesecake is misschien nog wel lekkerder. Wij delen daarom het recept voor een heuse espresso martini cheesecake. Dat wordt smullen! 

Zo maak je de espresso martini cheesecake

De korst 

  • Verwarm de oven voor op 165 °C.
  • Vet een springvorm van zo’n 20 centimeter doorsnee in met bakspray.
  • Maal de Oreo’s in een keukenmachine tot er fijne kruimels ontstaan.
  • Doe de Oreo’s in een grote kom. Voeg boter en zout toe en meng tot een geheel met zandachtige structuur.
  • Doe het mengsel in de springvorm, verdeel gelijkmatig over de bodem en zijkanten en druk goed aan.
  • Bak de korst ongeveer 12 minuten in de oven.
  • Zet daarna op een rooster en laat afkoelen.

De vulling

  • Verwarm de room en het espressopoeder op middelhoog vuur in een kleine pan. Roer regelmatig door, totdat het een geheel is. Laat daarna afkoelen.
  • Klop de roomkaas en de kristalsuiker met een handmixer op middelhoge snelheid in een grote kom tot een geheel zonder klontjes.
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix tussendoor tot een mengsel.
  • Voeg het afgekoelde espressoroom toe, net als de Kahlúa en zout.Klop tot alles gemengd is.
  • Giet de vulling over de korst.
  • Wikkel de bodem van de spingvorm in folie en plaats deze in een grote braadpan. Giet er voldoende kokend water bij tot halverwege de zijkanten van de springvorm.
  • Bak de cheesecake tot het midden nog maar een beetje beweegt, ongeveer 1 uur en 30 minuten.
  • Zet de oven uit, zet de deur open en laat ongeveer 1 uur afkoelen in de oven.
  • Verwijder de folie en zet de cheesecake in de koelkast tot hij is afgekoeld. Minimaal 5 uur of maximaal een nacht.

De topping 

  • Klop de slagroom, banketbakkerssuiker en espressopoeder in een grote kom met een handmixer op middelhoge snelheid tot er pieken blijven staan.
  • Verdeel de slagroom over de cheesecake.
  • Bedek de ene helft met bakpapier en bestuif de andere helft met cacaopoeder.
  • Maak af met een paar espressobonen op de ‘schone’ kant.
  • Smullen maar!
Espresso martini cheesecake

Beeld: Rachel Vanni (Delish)

Ook lekker: Recept: Pornstar Martini cheesecake

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Rachel Vanni (Delish)