Rowan Hattu

Handig om te weten!

Sommige mensen staan met liefde uren in de keuken om wat lekkers in elkaar te zetten, terwijl anderen hier iets minder fan van zijn. En als je nou geen keukenprins of -prinses bent, wil je het liefst zo min mogelijk tijd besteden in de keuken. Maar hoe doe je dat? Wij geven je vijf tips.

Grote hoeveelheden

Waarschijnlijk sta je nu elke avond je ingrediënten voor het avondeten te bereiden. Dat hoeft dus eigenlijk helemaal niet. Kook gewoon in grote hoeveelheden, zodat je dit later in de week meteen uit je koelkast kunt halen als je geen zin hebt om te koken. Misschien kun je er zelfs een heel ander gerecht van maken. Kook dus niet elke avond je pasta of rijst steeds opnieuw, maar maak het in grotere hoeveelheden.

Inactieve tijd

Makkelijk en snel: kies recepten uit die binnen no-time klaar zijn. Of kies recepten die lang in de oven moeten staan, zodat je niet een half uur bij je pan hoeft te blijven staan. Als je een gerecht hebt wat in de oven moet staan, heb je in de tussentijd ook nog eens tijd om andere dingen in het huishouden te doen. Een win-win situatie dus.

Investeren

Investeer in een (grotere) vriezer. Als je dubbel zoveel gerechten kookt, heb je natuurlijk ook dubbel zoveel ruimte nodig aangezien invriezen de gouden tip is. Op deze manier hoef je je eten alleen maar uit de vriezer te halen en op tijd te laten ontdooien. Lekker makkelijk en zo heb je toch nog een zelfgemaakt gerecht op je bord liggen.

Volle voorraadkast

Zorg er altijd voor dat je voorraadkast vol is. Berg hier met name potten en blikken op met producten die je zo kunt gebruiken. Neem bijvoorbeeld doperwtjes, maïs of witte bonen. Door producten in potten en blikken te gebruiken, hoef je deze niet eerst te laten weken of koken en kun je gelijk aan de slag.

Waterkoker

Dit apparaat gaat je zóveel tijd besparen. Wanneer je bijvoorbeeld groenten wil gaan koken, is het van belang dat het water aan de kook wordt gebracht. Water in de pan koken kan heel erg lang duren en daar zitten we natuurlijk niet allemaal op te wachten. Daarom is de waterkoker hier een goede oplossing voor. Binnen een paar minuten is je water gekookt! Dit kan je zo makkelijk tien minuten in de keuken schelen.

Lees ook: 5 makkelijke tips voor een opgeruimde keuken

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels