Redactie Kookfans

Met deze tip krijg ook jij je kinderen aan het koken!

Je denkt bij een prinselijke familie misschien aan Michelin-chefs en koninklijke topkoks. Maar dat valt best mee! Kate Middleton, de vrouw van Britse kroonprins William, legt uit hoe het er bij hen thuis aan toe gaat.

Pizza maken

Als je het op veilig wilt spelen en iets wilt klaarmaken wat de meeste mensen wel lusten, dan kom je al snel uit op pizza. Je kunt eindeloos variëren met het Italiaanse deeggerecht. Geen wonder dat de kinderen van prins William en Kate Middleton hier ook gek op zijn. Het opeten is geen straf, maar blijkbaar vinden de kinderen het nóg leuker om de pizza zelf te maken.

Vieze handen

Tijdens een bezoekje van Kate Middleton aan het St. Luke’s Community Centre in 2018 verklapte Kate al dat haar oudste kinderen met regelmaat in de keuken staan. “Ik maak af en toe pizzadeeg met Charlotte en George”, vertelde Kate destijds.

“Ze vinden het fantastisch, want ze mogen hun handen dan vies maken”, aldus de toenmalige Duchess. En lekker met je handen in de smurrie staan: welk kindje wil dat nu niet?

Nobel

Die liefde voor kokkerellen zit er bij de jonge royals overigens goed in. Zo kregen we afgelopen zomer nog te horen dat de kleine George een mini-benefietbakkerij was begonnen voor het goede doel. Directeur Charlie Mayhew liet destijds weten dat het prinsje zo geld had ingezameld voor de dierenbeschermingsorganisatie ‘Tusk’.

Ook jongste broertje Louis waagt zich inmiddels een echte keukenheld, zo bleek tijdens de jubilee-vieringen vorig jaar. Toen deelden Wills en Kate namelijk een zoete serie foto’s waarop te zien is hoe hun kroost druk in de weer zijn met het bakken van cake voor het jubileum van wijlen koningin Elizabeth.

Kortom: het wordt misschien een beetje een smeerboel, maar het krijgt de koninklijke kroost wel de keuken in!

Lees ook: Wetenschappelijk bewezen: pizza eten maakt je productiever

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: Brunopress