Dit hadden we eerder moeten weten

Als we van een chef-kok veel kunnen leren, is dat wel van Gordon Ramsay. Zo deelt hij regelmatig handige kooktips. Ook beantwoordt de kok regelmatig vragen van Twitteraars. Zo ging hij in op de vraag wat je met de donkere uiteinden van een prei kunt doen. 

Smaakmaker 

Gordon Ramsay is van alle markten thuis. Zo weet de kok telkens weer een feestmaal op tafel te zetten en weet hij precies hoe je het heerlijkste dessert kunt maken of hoe je gerechten nog lekkerder kunt maken. Ook gooit hij de uiteindes van zijn prei nooit weg, want je kunt het gebruiken om een soep of bouillon veel meer smaak te geven!

Trucje

Gordon maakt als het ware theezakjes van de uiteinden van de prei. Zo doet de chef een laurierblad, rozemarijn en tijm in een preiblad en rolt deze vervolgens op en maakt het vast met kooktouw. Doe het zakje vervolgens in een soep of bouillon en je geeft het gerecht veel meer smaak! Wij gaan dit de volgende keer ook proberen.

 

Lees ook: Zo voorkomt Gordon Ramsay dat zijn salade waterig wordt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Wired | Beeld: BrunoPress