Nee, het is niet in de magnetron of de oven!

Hoewel wij eerlijk bekennen dat we een pizza negen van de tien keer helemaal opeten, kan het natuurlijk voorkomen dat je een paar stukken overhoudt. Deze kun je prima bewaren en de volgende dag weer opwarmen. De magnetron of oven lijkt dan de beste optie, maar niets is minder waar! Je pizza wordt er namelijk niet bepaald lekkerder van. Hoe je hem wel lekker knapperig houdt? Dat lees je hier.

Als je je pizza op deze manier opwarmt, blijft hij lekker knapperig!

Geen magnetron of oven

Waarom opwarmen in de oven of magnetron niet goed werkt? Een magnetron verwarmt ongelijk, waardoor de kaas kokend heet kan zijn terwijl de korst nog lauw is. Niet bepaald wat je wilt… Pizza opwarmen in de oven duurt best lang en ook hier kan het voorkomen dat de warmte niet gelijk wordt verdeeld. Dat betekent kans op verbande stukjes, of slap en plakkerig deeg. Zonde!

De juiste manier

Hoe dan wel? Warm de stukken pizza op in een koekenpan. Ja, het werkt echt! Kies het liefst voor een gietijzeren pan en verwarm deze totdat hij een beetje begint te roken. Leg de stukken pizza in de pan en leg er onmiddellijk een deksel op. Door gebruik van een deksel worden de stukken pizza snel en gelijkmatig heet, omdat de warmte in de pan blijft hangen. Voel na een paar minuten of de pizza lekker warm is, en klaar is kees!

Lees ook: Twee kleine of één grote pizza, wanneer krijg je meer waard voor je geld?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Men’s Health, Margriet | Beeld: Unsplash