Jaimy Boer

We leren het van de experts!

We doen onze uiterste best om onze keuken altijd spic en span te hebben. Het schoonmaken is hierbij niet het moeilijkste onderdeel, maar het schoonhouden van de keuken wel. Sommige mensen hebben het op dat gebied iets beter voor elkaar en hebben altijd een georganiseerde en opgeruimde keuken. Pen en papier bij de hand, want deze mensen hebben de volgende dingen gemeen! 

1. Ze houden het overzichtelijk

Mensen met een opgeruimde en schone keuken weten precies waar ze alles kunnen vinden. Ze hebben hun pannen, keukenmachines en servies op de juiste plekken neergelegd zodat ze er meteen bij kunnen. Wanneer je eerst nog allerlei spullen moet verplaatsen om uiteindelijk bij je afwasrek of theedoeken te komen, is de kans groter dat je aanrecht vol komt te liggen met spullen.

2. Ze hebben geen afwas in de gootsteen staan

Laat jij weleens afwas in de gootsteen staan met de bedoeling dat je het later gaat opruimen? De kans is groot dat de stapel afwas steeds groter wordt, omdat je er steeds wat bij legt. Mensen met een opgeruimde keuken zorgen er altijd voor dat hun gootsteen leeg is. Hierdoor ziet het er niet alleen opgeruimd uit, maar ben je ook sneller geneigd om er geen nieuwe afwas in te leggen. Je wast hem dan namelijk meteen af.

3. Ze maken schoon terwijl ze koken

Iets schoonhouden heeft ook te maken met een stukje timemanagement. Vaak heb je te weinig tijd om alles schoon te maken of vergeet je dat je het nog moet doen. Tijdens het koken heb je genoeg tijd om alvast wat kleine dingen af te wassen. Of vul een bak met water en afwasmiddel en leg er ondertussen wat vieze messen of snijplanken in. Na het koken hoef je alleen nog maar af te spoelen en kan het weer de kast in!

4. Ze maken direct schoon nadat ze klaar zijn met eten

Het lijkt zo verleidelijk om na het eten even rustig op de bank te zitten. Toch kun je beter meteen na het eten de keuken opruimen. Als je het uitstelt, wordt het alleen maar moeilijker om weer te beginnen. Zorg daarom voor een routine zodat je maar even bezig bent met opruimen. Daarna kun je lekker op de bank zitten en genieten van je avond.

5. Ze controleren de keuken voordat ze gaan slapen

Het is een heerlijk gevoel om ‘s ochtends in een schone keuken te stappen. Zorg er daarom voor dat je in je avondroutine ook de keuken controleert op rommeligheid. Moet er nog iets worden schoongemaakt of staat er nog iets op het aanrecht? Een laatste blik op je keuken doet al wonderen.

Lees ook: Deze alternatieven voor keukentools werken net zo goed

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash