Deksel voor de pan zoek? Deze simpele truc werkt ook

Maayke

Bakplaat

Om je bakplaat weer spic en span te maken, vul je je gootsteen of een grote bak of teil waar je bakplaat in past met warm water. Voeg hier een half kopje witte azijn en een half kopje baking soda aan toe en leg de aangekoekte bakplaat erin. Voor het sterkere werk kun je ook soda direct op de bakplaat schudden en er een kop azijn overheen gieten. Vul aan met heet water en laat een halfuur staan.

Schoonmaken

Laat de bakplaat een halfuur tot een uur weken. Pak daarna een schuurspons of staalspons (voor het grovere werk) en boen de aangekoekte bakplaat schoon. Door het bruisende water zullen de aangekoekte vlekken gauw verdwijnen. Spoel de bakplaat schoon met water en wat mild afwasmiddel en droog hem af met een oude theedoek. Spoel het water weg door de gootsteen: het reinigt meteen je leidingen en ontstopt vette resten uit de leidingen.

Oven

Is het niet voldoende om alleen de bakplaat schoon te maken, maar is de hele oven vuil? Meng dan gelijke delen baking soda, azijn en warm water in een ovenbestendige kom. Smeer met een schuursponsje de vieste delen in (de onderkant van de oven, bijvoorbeeld. Daar liggen vaak aangekoekte resten). Zet het schaaltje in het midden van de oven en zet deze 45 minuten lang aan op 100 graden Celsius. Laat de oven afkoelen en je kunt al het vet zo wegvegen.

Pagina 2/2

Lees ook: Vieze oven? 7 manieren waarop je hem in een handomdraai schoon kan maken!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels