Cool en makkelijk: zo maak je ijs zonder ijsmaker

Jaimy Boer

Je hebt er alleen veel geduld voor nodig

Wij worden altijd blij van ijs, vooral als we het zelf maken. Het smaakt altijd net wat lekkerder dan de kant-en-klare bakken in de supermarkt en het is ook nog eens heel leuk om te doen. Heb je geen ijsmaker in de buurt? Met deze tip is-ie helemaal niet nodig!

Zonder ijsmaker

Op Kookfans.nl delen wij regelmatig recepten voor smakelijk ijs uit eigen keuken. Toch weten we ook dat niet iedere ijsliefhebber een ijsmaker in zijn bezit heeft. Gelukkig is er dan alsnog de mogelijkheid om het recept te maken, maar moet je wat kleine aanpassingen doen. En vooral veel geduld hebben.

Roomijs uit eigen keuken

Kleine kanttekening: niet alle recepten zijn te maken zonder ijsmachine. Maar roomijs gaat gegarandeerd lukken. Volg hierbij gewoon het recept zoals je ook met een ijsmachine doet. Alleen waar het recept zegt het ijs in de machine te gieten, giet jij het in een afgesloten bak. Deze zet je vervolgens in de vriezer en roer je elk half uur door. Als het de juiste consistentie heeft, is het genieten geblazen. Op deze manier ben je wel wat langer bezig, maar heb je wel zelfgemaakt ijs!

Inspiratie

Nu we weten hoe makkelijk dit eigenlijk is, kunnen we losgaan met experimenteren. Schenk bijvoorbeeld wat whiskey bij het ijs voordat je het in de vriezer doet. Hierdoor krijgt het ijs een andere kleur en een sterkere smaak. Maar er zijn natuurlijk ook opties, zoals Snickers-ijs of zoet aardbeienijs.

Lees ook: 8 verkoelende recepten voor zelfgemaakt zomers ijs

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy.nl | Beeld: Unsplash, American Heritage Chocolate