Met deze vier stappen kan het niet misgaan

Wanneer we gesmolten chocolade nodig hebben voor een recept of om aardbeien in te dippen (yummy!), zijn we vaak geneigd om snel een bakje met chocolade in de magnetron te zetten. Helaas eindigt dit steevast met verbrande chocolade… Daarom leggen wij je stap voor stap uit hoe je chocolade wél moet smelten. En dat is gelukkig helemaal niet zo moeilijk. 

Wat heb je nodig?

Natuurlijk allereerst je favoriete reep chocolade. We raden aan om een reep chocolade te gebruiken in plaats van chocolate chips. Deze chocoladestukjes zijn vaak lastiger om te smelten, omdat ze bedoeld zijn om ‘heel’ te blijven in bijvoorbeeld muffins of cakes. Verder heb je een snijplank, een gekarteld mes, een grote pan, een hittebestendige kom (die groot genoeg is om boven de pan te hangen) en een rubberen spatel nodig.

Vier stappen

Om chocolade te smelten, kun je het beste deze vier stappen volgen. Hiermee krijg je gegarandeerd hemelse, smaakvolle, gesmolten chocolade. Je wilt je aardbeien nooit meer zonder eten!

1. Snijd de chocolade in stukjes.

Als eerste snijd je de reep chocolade in stukjes. Dit hoeft niet te netjes, maar mag best een beetje grof zijn. Zorg dat de stukjes ongeveer zo groot zijn als suikerklontjes.

2. Leg de stukjes in de kom

Vervolgens leg je de stukjes chocolade in de hittebestendige kom.

3. Hang de kom boven de pan met kokend water

Vul de pan met water en breng dit aan de kook. Hang daarboven de hittebestendige kom met chocoladestukjes. Let er hierbij op dat het water niet de onderkant van de kom raakt.

4. Roer de chocolade

Terwijl de chocolade aan het smelten is, is het belangrijk om deze goed door te roeren. Haal de kom van de pan wanneer er nog een paar ongesmolten stukjes te zien zijn. De hitte van de rest van de chocolade zal ervoor zorgen dat ook deze stukjes smelten. En tada! Zo heb je gegarandeerd perfecte gesmolten chocolade.

Lees ook: Recept: hemelse Bailey’s chocolademousse

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Real Simple | Beeld: Unsplash, American Heritage Chocolate