Sabine
120 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 grote aardappelen
  • 1 á 2 sjalotjes, fijngesneden
  • Zout naar smaak
  • Witte peper naar smaak
  • 300 gram geraspte kaas
  • 420 gram sour cream
  • Boter om in te vetten

Deze aardappel romanov is net zo lekker als een aardappel gratin

Het lijkt een beetje op aardappel gratin, maar een aardappel romanov is toch net iets anders. Het is een gerecht gemaakt van geraspte aardappelen, een flinke dot room en een royale hoeveelheid kaas. Klinkt dit voor jou als een perfect bijgerecht? Lees dan snel hoe je het maakt.

Een heerlijk bijgerecht!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Omhul de aardappelen individueel met aluminiumfolie. Steek daarna met een mes ene paar keer in de folie zodat stoom tijdens het bakken wegkan.
  • Leg de aardappelen op een bakplaat en bak daarna 1 uur en 15 minuten in de oven.
  • Laat de aardappelen even afkoelen en haal vervolgens de folie eraf.
  • Plaats de aardappelen op een bord, dek af met vershoudfolie en laat minstens een uur afkoelen in de koelkast.
  • Gebruik een rasp om de afgekoelde aardappelen te raspen. Doe de rasp in een grote kom. Verwarm ondertussen de oven voor op 215°C. 
  • Voeg ui toe aan de kom en zout en peper naar smaak. Mix het geheel. Doe voorzichtig, want de aardappelrasp mag niet fijner worden. Gebruik bijvoorbeeld twee vorken om dit te doen.
  • Voeg daarna de geraspte kaas toe en schep het geheel nogmaals om met de vorken.
  • Roer daarna voorzichtig de sour cream door het mengsel.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje boter en schep het mengsel in de ovenschaal.
  • Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak 25 á 30 minuten. Et voilà: je aardappel romanov is klaar! 

Lees ook: Recept: simpele courgettegratin

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Food Wishes | Beeld: Videostill YouTube Food Wishes