Redactie Kookfans

Welke wijnliefhebber móet deze lifehack kennen?

Van een goed glas vino wordt iedereen wel blij. Maar dan moet het wel een góed glas zijn. Gelukkig is er een lifehack om ook van de goedkoopste wijntjes een lekkere traktatie te maken. Zo wordt elke borrel een succes!

Wijnend ‘t weekend in

Bij Kookfans zijn we dol op een lekker wijntje op z’n tijd. Maar soms zit het budget niet mee, en past een luxe fles druivensap niet meer in het winkelmandje. Dan kun je natuurlijk voor een goedkoper exemplaar kiezen, maar dat komt de smaak niet altijd ten goede. En tja, om dan maar helemáál geen wijn meer in huis te halen…

Gelukkig is er een gouden tip om ook een goedkoop wijntje eenvoudig een luxe smaak te geven.

Dure smaak, goedkoop prijskaartje

Ron Maestri heeft een passie voor eten en houdt ervan om alles uit de kast te halen voor zijn gasten. Toch heeft hij niet altijd zin om een fortuin uit te geven aan de gerechten en de drankjes. In het TLC-programma Extreme Cheapskates deelt hij de ultieme tip om elke goedkope wijn om te toveren tot een dure variant. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een… blender! “Dit is eigenlijk een hyper-decanteerproces”, legt Maestri uit in het programma. “Je neemt een goedkope wijn en giet het in de blender. Geef het ongeveer dertig seconden en het zal ineens duur smaken.”

Smaak en aroma’s

Dit ‘ademhalingsproces’ zorgt ervoor dat de smaak van de wijn nog sterker wordt, zo vertelt wijngaardeigenaar Marcy Roth. “Decanteren werd traditioneel gedaan om het droesem (het bezinksel) van de wijn te scheiden, zodat je geen stukken druif in je glas of tussen je tanden zou krijgen”, vertelt zij. “Maar het opent ook de wijn en belucht het, waardoor meer van de smaak en aroma’s naar voren komen.” Met je wijn in de blender zorg je dus snel en simpel voor een luxe randje aan je budget-wijn.

Wij gaan deze hack vanavond direct uitproberen. Proost!

Lees ook: Bewezen: rode wijn helpt tegen verkoudheid

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: The Sun, Beau Monde | Beeld: Pexels, Helena Lopes