Maayke

Herken jij een van deze signalen?

Suiker: we zijn er gek op. Tegenwoordig zit het in tal van voedingsmiddelen verwerkt. Toegegeven, alles smaakt natuurlijk ook wel veel lekkerder met wat meer suiker er in, maar of het ook zo gezond is? Ons lichaam denkt er niet zo over. Helemaal wanneer je te veel suiker eet. Je lichaam probeert je via verschillende signalen waarschuwen dat je te veel suiker tot je neemt.

Dit zijn de vijf meest voorkomende signalen om een suikerovervloed aan te herkennen.

5. Drang naar suiker

Heb je het gevoel dat je soms een enorme drang hebt naar suiker? Dit is niet heel gek, want te veel suiker in het lichaam kan namelijk leiden tot een suikerverslaving. Je lichaam wil alleen maar meer en meer. Krijg je steeds regelmatiger de drang naar suikerachtige voedingsmiddelen? Dan is het belangrijk je lichaam te ontgiften. Dit kun je doen door een speciale behandeling te ondergaan om van de suikercravings af te komen.

4. Vermoeidheid

Ben je de laatste tijd vaak vermoeid en loop je veel te gapen? Dan kan dit een signaal zijn dat je te veel suiker eet. Suiker en koolhydraten geven namelijk een tijdelijke energieboost, maar verbranden tegelijkertijd hiermee al je energie op. Je zal dus even energiek zijn, maar kort hierna erg vermoeid zijn. Ook donkere kringen onder de ogen is een belangrijk signaal.

3. Huid- en voetproblemen

Te veel suiker kan leiden tot vervelende huidproblemen als eczeem, rosacea of acne. Suiker kan namelijk een ontsteking veroorzaken. Door zoveel mogelijk suiker uit je voedingspatroon te bannen, kom je al een heel eind om van deze problemen af te komen. Dr. Green, podoloog uit New York stelt dat suiker de grootste oorzaak is van plantaire fasciites. Dit is een aandoening dat pijn in voeten en hielen voorkomt.

2. Aangekomen in gewicht

Suiker bevat geen eiwitten of vezels, maar wél veel calorieën. Niet echt bevordelijk voor een optimaal gewicht dus. Gewichtstoename en insulineresistentie, waarbij je lichaam niet meer goed op insuline reageert, kunnen veroorzaakt worden door overmatig insulineproductie als gevolg van het innemen van te veel suiker.

1. Verkoudheid en griep

Is je weerstand zwak en heb je snel een verkoudheid of griepje te pakken? Dan kan dit een signaal zijn van overmatig suikergebruik. Je immuunsysteem wordt aangetast door te veel suiker in het lichaam en hierdoor worstelt je lichaam steeds meer en meer om effectief een verkoudheid of griep te bestrijden. Om de weerstand te verbeteren is de beste optie om je voedingspatroon aan te passen en aanzienlijk minder suiker te gaan eten.

Lees ook: 8 kookmythes waar niets van waar blijkt te zijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gezonder leven | Beeld: Pexels