Asperges kun je het beste op deze manier bewaren om ze zo lang mogelijk vers te houden

Het aspergeseizoen is inmiddels in volle gang en de recepten met groene of witte asperges vliegen ons om de oren. Nu ze ook een stuk goedkoper zijn in de supermarkt, schaffen we direct een goede voorraad asperges aan. Maar hoe houd je deze groente nu eigenlijk zo lang mogelijk vers? Dat doe je door ze op deze manier te bewaren!

Op deze manier kun je zo lang mogelijk genieten van asperges.

Bewaartip

Het is gebruikelijk om het witte of groene goud binnen twee dagen te consumeren. Bewaar je ze veel langer, dan verliest het zijn smaak en textuur. Dat is tenminste zo als je ze gewoon in de verpakking laat zitten en in de koelkast legt. Met een klein beetje extra werk zorg je er al voor dat je geliefde groente een stuk langer meegaat! Voor deze tip maakt het niet of je groene of witte asperges gebruikt.

Glas water

De groente in de koelkast bewaren is al een goed begin. De koude temperatuur in de koelkast zorgt er al voor dat je asperges langer mee gaan. Maar wat je kunt doen om nóg langer van deze smakelijk stengels te genieten, is ze in water bewaren. ‘Hoe dan?’, horen we je denken. Nou, simpel! Snijd ongeveer 2 centimeter aan de onderzijde van de asperges af. Vul een breed glas of een kleine vaas voor de helft met water. Steek vervolgens de groente met de gesneden onderzijde in het glas water, met de topjes wijzend naar boven, en doe hier een boterhamzakje overheen. Zet ze vervolgens in de koelkast. Je zult zien dat de asperges nog zeker wel een week vers blijven!

asperges bewaren

Lees ook: Lasagne van witte asperges met pestosaus

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: LibelleTV | Beeld: Videostill, Libelle TV