Maayke

Zo simpel kan het zijn!

Knoflook is de ultieme smaakmaker in de keuken. Een paar teentjes knoflook kunnen het hele gerecht op smaak brengen. Maar het snijden of persen van de knoflooktenen? Dat is niet altijd even makkelijk. Helemaal als je de geur van knoflook op je vingers na het snijden het liefst wilt vermijden. 

Binnen een paar seconden zijn alle knoflookteentjes van een hele knoflookbol gepeld!

Glazen pot

Een tip die we eigenlijk al veel eerder hadden willen weten, want dit veranderd alles in de keuken. Het enige dat je namelijk nodig hebt voor deze truc is een glazen pot. Denk aan een lege jampot of een glazenpot van de augurken. Voeg de knoflookbol in zijn geheel in de glazenpot, houd je hand op de opening en schud een aantal seconden de knoflookbol hard heen en weer.

Pellen

Je zult zien; alle knoflooktenen zullen nu los in de pot zitten. Haal de grote schil van de knoflookbol eruit en voeg vervolgens de knoflooktenen met omhulsel terug in de pot. Schud nogmaals een aantal seconden de pot weer hard op en neer. Haal de tenen uit de pot en alle knoflookteentjes zullen nu volledig gepeld zijn! Makkelijk kan haast niet, toch?

Bekijk de instructie video hier vanaf 00:30:

Lees ook: Déze fout maken de meeste mensen wanneer ze kaas hebben gekocht

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: YouTube, How To Make Sushi | Beeld: videostill