Vivian

Is je steak nog bevroren? Dan kan ‘ie zo in de pan

Vanavond heb je zin in een lekkere steak, dus vraag je je partner of kids of ze het stuk vlees alvast uit de vriezer willen halen. Als je thuiskomt, zie je dat ze dit natúúrlijk zijn vergeten. Ugh! Nou is dat eigenlijk een geluk bij een ongeluk. Het blijkt namelijk dat je een bevroren steak beter direct kunt bakken, in plaats van hem eerst te laten ontdooien. 

Bevroren steak

Volgens America’s Test Kitchen wordt een bevroren steak lekkerder dan eentje uit de koelkast. Niet alleen wordt de buitenkant net wat krokanter dan bij een ontdooid stuk vlees, ook krijgt het vlees een minder dik randje aan de buitenkant dat te gaar is. In de oven duurt het natuurlijk wel wat langer om een bevroren steak gaar te krijgen, maar in de pan is ‘ie zo klaar.

Goed invriezen

Dat klinkt natuurlijk ideaal, maar het is wel belangrijk dat je het vlees goed invriest. In een plastic zakje ontstaan er namelijk al snel veel ijskristallen op het vlees. Dit spettert niet alleen enorm in de pan, het gaat ook nog eens de bruining tegen. Je kunt het vlees daarom ook beter onbedekt op een met bakpapier beklede plaat in de vriezer bewaren, als je daar de ruimte voor hebt.

Zien hoe zo’n stuk bevroren steak bereid wordt? Bekijk dan onderstaande video:

Ook handig: Stoofvlees garen: met deze slimme tip is het vlees veel sneller gaar

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: America’s Test Kitchen | Beeld: Unsplash José Ignacio Pompé