De bruine suikerkorrels plakken met deze tips niet meer aan elkaar vast

We altijd bruine suiker in de voorraadkast heeft staan, heeft vast weleens te maken gehad met hard geworden bruine suiker. Je hebt die suiker nu eenmaal niet elke dag nodig en voor je het weet vormen die ooit zo mooie losse suikerkorrels een grote kluit. Gelukkig kan dit euvel voorkomen worden.

Het is maar een kleine moeite.

Voorkomen

Met een deegroller de hard geworden suiker te lijf gaan is een optie om de aan elkaar geplakte bruine suikerkorrels los te krijgen, maar ideaal zullen we deze methode niet noemen. Ook in dit geval geldt, zoals grootmoeder mooi kon zeggen, voorkomen is beter dan genezen. En laten wij daar nu net een paar mooie tips voor hebben. 

Van zakje naar bakje

Bruine suiker zit vaak verpakt in een zak en de luieriken onder ons knippen een puntje van het zakje af wanneer ze de suiker willen gebruiken en zetten ‘m daarna weer terug in de kast. Op deze manier kan vocht er makkelijk bijkomen en hierdoor kunnen de suikerkorrels aan elkaar vastplakken. Het is verstandiger om de suiker na het openen van het zakje in een afsluitbaar bakje te doen zodat er minder makkelijk vocht bijkomt.

Marshmallows

Een andere oplossing zijn marshmallows. Doe een paar van deze lekkernijen in de zak of bak met bruine suiker en de marshmallows voorkomen dat de suiker hard wordt. De marshmallows zullen langzamerhand wel hard worden, dus houd even in de gaten wanneer de marshmallows hard worden en vervang ze dan voor twee à drie nieuwe marshmallows.

Lees ook: 7 onverwachte etenswaren die extreem veel suiker bevatten

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: A Spicy Perspective  | Beeld: Pexels