Naomi

Angst is een slechte raadgever

Bang zijn is nooit leuk en vooral niet als je in de keuken staat om iets lekkers te maken. Dat zou leuk moeten zijn en vooral niet eng. Juist daarom gaan we je helpen om die angsten wat draaglijker te maken, zodat ook jij met plezier in de keuken staat. 

Het komt goed!

Snijden

Eén van de meestvoorkomende angsten in de keuken is je snijden aan een mes. Niet zo gek, want dat is best reëel. Een mes is en blijft een gevaarlijk object en daarom moet je de nodige voorzorgsmaatregelen nemen, zodat je het zo veilig mogelijk maakt. Allereerst moet het mes zo scherp mogelijk zijn. Dit klinkt tegenstrijdig, maar dat is juist het veiligst. Een bot mes is niet stabiel en je moet dan harder drukken. Bij een mandoline kunnen we aanraden om vooral rustig en met beleid en trouw te werk te gaan. Haast je niet, maar neem je tijd.

Brandwonden

Het is ons allemaal wel eens overkomen. Je bent iets te gehaast of misschien een beetje vermoeid en voor je het weet heb je zo’n nare en pijnlijke streep op je onderarm staan. Oepsie! Dit gebeurt meestal omdat mensen geen ovenwanten gebruiken. Ze zijn eigenwijs en gebruiken een theedoek. Hierdoor zijn je handen en armen niet bedekt en loop je een groter risico. Doe dus gewoon grote ovenwanten aan je bent zo veilig mogelijk.

Het brandalarm

Het brandalarm gaat niet zomaar af. Dit gebeurt alleen als jij even niet oplet en misschien het vuur wel een tikkeltje te hoog hebt staan. Je hoeft maar even weg te zijn om de telefoon op te nemen en het kan al mis gaan. Hou je aandacht dus even bij het koken, de rest kan later.

Lees ook: Vlam in de pan?! Doof het snel met dit handige product dat al in je kast staat!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: elle eten | Beeld: pxhere