Naomi

Zo doof je de vlam snel en veilig

Niemand wil een vlam in de pan, maar soms ontkom je er niet aan. Hier kun je natuurlijk heel erg van schrikken en dat is ook logisch. Probeer op zo’n stressvol moment alleen wel helder na te denken en gebruik te maken van een product dat je al in je keukenkast hebt staan. 

Dat product is allemansvriend genaamd baking soda!

Baking soda

Het is waar: dit product kun je werkelijk overal voor gebruiken. Bakken, schoonmaken en nu dus ook vlammen doven. Besprenkel de vlammen met het poeder en doe daarna de deksel op de pan. De vlam kan nu enkel nog het zuurstof in de pan gebruiken en baking soda geeft CO2 af. Hierdoor wordt de vlam extra snel gedoofd.

Water en vuur

Wacht tot de pan volledig is afgekoeld alvorens je de deksel eraf haalt. Als je dit te vroeg doet en de olie nog heet is, kan de vlam opnieuw opsteken. Ook moet je nooit en te nimmer water gebruiken om vlammen te blussen. Water mag je ook nooit gebruiken om het vuur te blussen. Water en olie reageert met elkaar waarna er een gigantische steekvlam kan ontstaan. Bekijk hier wat er kan gebeuren als je het wel doet.

Lees ook: Dit is dé truc om binnen een paar seconden een hele knoflookbol te pellen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Greatist, Brandweer Nederland | Beeld: videostill Clickview