Redactie Kookfans

Zo blijven je avocado’s het langste vers!

Wij hebben een haat liefde verhouding met avocado’s. Zodra je hem open hebt gesneden, wordt hij namelijk erg snel bruin. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je de avocado’s kan bewaren die er voor zorgen dat ze zo lang mogelijk goed blijven. Wij vertellen je meer. 

1. Bewaren in de vriezer

Veel voedingsmiddelen kun je invriezen. Dit is erg handig, omdat je dan niet alles in één keer hoeft op te eten of weg te gooien. En wat veel mensen niet wisten: dit geldt ook voor een avocado. Snijd je avocado doormidden en verwijder vervolgens de pit. Stop de avocado in helften of blokjes in een diepvrieszakje en leg het in de vriezer. Wat je ook kunt doen, is de avocado pureren met een beetje citroen. Zo zorg je er namelijk ook voor dat het groene vruchtvlees extra fris blijft. Wil je je ingevroren avocado eten? Leg hem dan met de lichtgroene kant op een stukje keukenrol papier. Op deze manier neemt het papier het vocht van de avocado op.

2. Inpakken in een slablad

Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een slablad. Neem één van de buitenste, hardere bladeren van een krop sla en pak je halve avocado hiermee in. Als je deze tip gebruikt, kun je de avocado nog ruim een week gebruiken als we de Nieuw-Zeelandse Cherry Glades mogen geloven. Ze zegt hierbij ook dat de meeste mensen die sla eten de buitenste bladeren toch weggooien, dus het is ook nog eens een hele goedkope oplossing. Daarnaast is deze tip ook een stuk milieuvriendelijker dan aluminiumfolie of plastic folie.

3. Glas water

TikTok zou TikTok niet zijn als ook hier lifehacks worden gedeeld over het vers houden van je avocado. In verschillende video’s is te zien hoe een halve avocado in een glas water wordt gezet en in de koelkast verdwijnt. Op deze manier zou de avocado groen en vers blijven. Klinkt natuurlijk erg logisch: op deze manier komt er namelijk geen zuurstof bij de vrucht. Maar of het echt werkt? Wij vragen het ons af. Proberen dus!

4. Rode ui

Er wordt vaak gezegd dat een rode ui helpt tegen verkoudheid, maar het helpt ook bij het bewaren van je halve avocado. Leg wat schijfjes rode ui samen met je halve avocado in een bakje en stop deze afgesloten in een koelkast. De damp die van de rode ui afkomt, zorgt ervoor dat de avocado groen blijft. Heel handig!

5. Olijfolie

Onze laatste tip heeft te maken met olijfolie. Gebruik een kwastje om je halve avocado in te smeren met olijfolie. De olijfolie zorgt er namelijk voor dat het vruchtvlees niet meteen in aanraking komt met de lucht. Als je dit hebt gedaan, kun je de halve avocado in een gesloten bakje bewaren in de koelkast.

Lees ook: Cheers! Zo gezond is een gin & tonic

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Max Vandaag | Beeld: Pexels