Yentl Feenstra

Je moet hem af en toe een grondige beurt geven

Hoewel je voor een prikkie een nieuwe kunt bemachtigen, wil je eigenlijk dat je plastic snijplank een lang leven heeft. Voor veel mensen is het een herkenbaar probleem dat-ie nog prima is, alleen is de snijplank flink verkleurd. Niet zo fijn wanneer je je verse groenten hierop wilt snijden. Gelukkig kun je je snijhulp binnen no-time weer opfrissen.

Verkleurde snijplank reinigen

Je kent het wel. Je hebt flink tomaten – of iets anders vrolijk gekleurds – lopen snijden op je snijplank en daar wordt je elke dag weer aan herinnerd. Niet alleen een doorn in het oog, maar ook niet bepaald hygiënisch. Vooral als je in de weer bent geweest met ingrediënten die lekker smaken, maar niet al te fris ruiken. Geen paniek: een verkleurde plastic snijplank kun je gemakkelijk weer schoonmaken met een zelfgemaakt goedje.

Doe het zelf

Grote kans dat je de ingrediënten die je nodig hebt om je plastic snijplank weer te laten blinken al in huis hebt. Je hebt namelijk maar drie simpele dingen nodig. Maak een pasta van gelijke delen baking soda, zout en water. Verdeel dit over de snijplank en wrijf dit met een sponsje over de vlekken. Wees niet bang om ‘m goed in te boenen! Doe hem daarna nog een keer in de vaatwasser of was hem af met de hand. Tadaa: jouw snijplank heeft weer zijn originele tintje terug. Eet smakelijk!

Lees ook: Wist je dat het gat in een snijplank deze handige functie heeft?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels