Rowan Hattu

Nooit meer struggelen met het snijden van een mango!

Er zijn maar weinig mensen die mango’s niet lusten. Zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van heerlijk, sappig, zacht, tropisch stuk fruit? Precies! Toch is het een kunst om het goed te snijden. Met deze tips kun je nog sneller van je mango genieten.

Pakistaanse mango

Allereerst begint het bij het kiezen van de juiste soort mango. Een makkelijke soort mango om te snijden, is een Pakistaanse mango. Deze mango bevat namelijk geen draadjes. Des te makkelijker dus om er doorheen te gaan met een mes. Het nadeel aan deze mangosoort is alleen wel dat deze niet in de supermarkt verkrijgbaar is. Je zult iets meer moeite moeten doen voor deze soort, want je moet ervoor naar de toko.

Rijpe mango

Het is dus wel duidelijk dat zo’n Pakistaanse mango makkelijker te snijden is, maar wat als je geen toko in de buurt hebt? Geen zorgen, dan kun je ook gewoon een mango uit de supermarkt halen. Kies dan wel een mango uit waarvan jij zeker weet dat hij goed rijp is. Weet je niet goed hoe je een rijpe mango kunt herkennen? Ook daar hebben wij dé gouden tip voor. Het belangrijkste om te checken is of de mango terugveert als je erin drukt met je vingers. Als hij dat een beetje doet, is hij rijp.

Showtime

Heb je jouw perfecte, rijpe mango gevonden? Dan is het showtime. Houdt er tijdens het snijden rekening mee dat de mango een grote, ovaalvormige pit bevat in het midden. Snij dus aan beide kanten van de pit een zijkant van de mango af. Als je dit hebt gedaan, maak je met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees, nét tot aan de schil. Op deze manier kun je de twee helften makkelijk binnenstebuiten keren en zo alle blokjes eraf snijden. Tada!

Lees ook: Oh nee! Er dreigt nu ook een tekort aan friet in Nederland

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Unsplash, Desirae Hayes-Vitor