Met dit product kun je gemakkelijk je afwasmiddel vervangen

Het kan in het huishouden vaak twee kanten op gaan: mensen hebben een goedgevulde voorraadkast vol met afwasmiddel en wc-papier of mensen vergeten juist altijd dingen te kopen en zitten dan ook regelmatig zonder deze producten in huis. Val jij onder de laatste categorie? Dan komt deze tip vast goed van pas. Dit simpele product, dat bij de meeste mensen in het keukenkastje staat, kan ook prima gebruikt worden om mee af te wassen.

Zo kun je als nog de vieze vaat boenen, ook al zit je zonder afwasmiddel.

Vervanger voor afwasmiddel

Helaas is niet iedereen gezegend met een handige vaatwasser. Als dan ook nog eens blijkt dat het afwasmiddel nét op is, hebben we vaak de neiging om de vieze vaat in de gootsteen te laten staan en zetten we het afwasmiddel direct op ons boodschappenlijstje. Voordat je dit doet, kijk dan eerst nog eens even in het keukenkastje of je hier baking soda in hebt staan. Dit product kun je namelijk prima gebruiken om mee af te wassen!

Dit moet je doen:

Baking soda is een veel gebruikt (schoonmaak)product in huis. Het witte poeder werkt perfect om vet op te nemen. Ook deze aangekoekte etensresten en andere vuil op de vaat komt dankzij baking soda dus gemakkelijk los. Om baking soda te gebruiken voor de afwas mix je 80 gram baking soda met een paar eetlepels water in een klein schaaltje. Roer goed door tot je een egale pasta hebt. Trek rubberen schoonmaakhandschoenen aan en breng de pasta aan op de vieze vaat. Verdeel de pasta goed, laat even kort intrekken en spoel vervolgens de vaat af met warm water. Je zal zien dat je vaat net zo schoon zal worden als met het gebruik van afwasmiddel!

Lees ook: Multifunctioneel: deze acht dingen kun je allemaal met afwasmiddel doen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Culy, Apartment Therapy | Beeld: Flickr, peapod labs