11 mei 2018
Desy

Je kunt er zoveel meer mee dan alleen afwassen!

Soms hebben we producten in de keuken staan die we voor maar één doeleinde gebruiken, terwijl ze eigenlijk hartstikke multifunctioneel zijn. Neem nu afwasmiddel: we gebruiken het om mee af te wassen, maar je kunt er nog zoveel meer mee doen! 

Dit kun je er allemaal mee.

1. Keukenkastjes

Het komt weleens voor dat je iets knoeit of spettert op je keukenkastjes. Als dit gebeurt pak je simpelweg een microvezel doekje met wat afwasmiddel en water en veeg je het vet en vuil zo weg. Dit is handig voor houten keukenkastjes, want zo verpest je de afwerking niet.

2. Vlekken verwijderen

Als je iets vets hebt geknoeid is het zaak om dit zo snel mogelijk te reinigen. Druppel een beetje afwasmiddel op de vlek en wrijf dit lichtjes in de vlek. Laat dit intrekken en doe het kledingstuk dan in de was.

3. Vlekken uit je autostoel

Het kan gebeuren, je kind eet iets achterin en knoeit de achterbank eronder. Druppel er net als bij de vorige tip wat afwasmiddel op en maak het schoon met een vochtig doekje. Het middel haalt de vieze en vette vlekken uit de stof zonder het te beschadigen.

4. Het gasstel

In plaats van een dure spray of ander schoonmaakmiddel kun je met een drupje afwasmiddel heel gemakkelijk de etens- en vetresten van je gasstel verwijderen. Druppel wat op een sponsje of doekje en maak hiermee je gasstel schoon.

Lees nog meer tips op de volgende pagina!


Pagina 1/2