Weggooien is zonde

Wanneer je de afwas met de hand moet doen, slijt je in loop der jaren er behoorlijk wat afwasborstels. Beginnen de borstelharen wat uit elkaar te staan? Dan is ons eerste instinct om de afwasborstel in de prullenbak te deponeren. Zonde! Want een oude afwasborstel krijg je met deze tip weer zo goed als nieuw!

Je hoeft helemaal geen nieuwe te kopen.

Schoonmaaktip

Om de vieze vaat goed schoon te krijgen gebruiken we meestal een afwasborstel of een spons. Of je nu een dure, plastic of houten afwasborstel gebruikt, elke borstel is met deze tip weer om te toveren tot een gloednieuw exemplaar. En let op, zorg ook dat je deze tip gedurende het slijtagesproces toepast. Op deze manier dood je alle bacteriën die er in blijven zitten en gaat de borstel extra lang mee.

Azijnmix

Het enige dat je hoeft te doen is om eerst de borstel onder de warme kraan te houden, en deze goed te reinigen van overige etensresten. Vul nu een grote beker, driekwart met gedestilleerde witte azijn en doe hier een drupje afwasmiddel bij. Zet vervolgens de afwasborstel met de kop naar beneden in de azijnmix en roer even goed door. Laat dit minimaal een uur zo staat en was ‘m daarna af met wat warm water. Laat goed drogen en je afwasborstel zal er weer zo goed als nieuw uit zien!

Lees ook: Weet jij hoe vaak je de vaatwasser vanbinnen zou moeten reinigen?

Wil je dit artikel later nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Elle Eten | Beeld: Kookfans©