13 april 2018

Deze gewoonte zagen we niet aankomen

Velen van ons lunchen achter ons bureau. Stiekem weten we ook dat dat niet zo’n slim idee is. Achter een beeldscherm lunchen zorgt voor afleiding en dan zou je gelijk een stuk meer calorieën binnenkrijgen. Nu blijkt er echter nóg een gewoonte te zijn die misschien wel nog slechter is dan achter je bureau eten. Je verwacht dit echt niet…

Deze gewoonte lijkt gezond, maar is dat dus niet…

Wandelen, zitten of tv-kijken

Uit onderzoek van de universiteit van Surrey blijkt dat elke vorm van afleiding slecht is voor je eetgewoontes. Tijdens het onderzoek deelden de onderzoekers een groep vrouwen op in drie groepen. De eerste groep ging tv-kijken, de andere groep ging wandelen en de derde groep ging rustig zitten eten. Nadien werden er een aantal vragen gesteld en kregen ze nog wat te eten aangeboden.

Chocolade

Wat bleek? Ook de wandelende groep at meer dan zou moeten. Naderhand aten zij gemiddeld vijf (!) keer zo veel chocolade als de groep die rustig had zitten eten. Dit komt omdat je brein geen signalen krijgt dat je vol zit als je bezig bent. Daarbij vindt men wandelen een hele actieve bezigheid en wat verdien je dan? Juist, een snack! Voortaan dus achter je beeldscherm vandaan en gewoon ergens op een stoel of een bankje gaan zitten eten.

Lees ook: ‘Elk extra glas alcohol kost je 30 minuten van je leven’, aldus nieuw grootschalig onderzoek

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: pxhere