Vaarwel vieze geurtjes

Niets is zo vervelend als een stinkende vaatwasser in de keuken. Telkens als je de schone vaat weer uit het apparaat haalt lijkt er een vieze, muffige geur uit de komen. Zonde, want je wil dat deze geur natuurlijk niet je schone vaat aantast. Gelukkig kunnen deze handige tips je helpen om de vaatwasser weer fris en fruitig te laten ruiken. 

Vanaf alleen nog maar de geur van bloemetjes uit de vaatwasser.

Voorspoelen

Veel mensen denken dat afwasmachines al dat extra voedsel gewoon zullen verwijderen, maar het is veel slimmer om je vaat grondig af te spoelen voordat je ze in de vaatwasser doet. Die vaste stukjes eten moeten ergens heen en als ze worden afgespoeld, kunnen ze in het filter of de bodem van de vaatwasser terechtkomen, waardoor een vieze, muffe geur ontstaat. Voordat je de vaat laadt, gooi dan de eventuele etensresten eerst in de prullenbak.

Citrus cleanse

Als je je machine al hebt verwaarloosd of als je een beetje laks bent geweest tijdens het in- en uitladen, kun je dit als volgt oplossen: plaats een schaal met twee citroenen (in twee gesneden) en een kopje water aan de onderkant van het rooster in de vaatwasser en zet ‘m aan. De citroenen zullen warm worden en helpen hierbij de vieze geur te neutraliseren.

Azijnbad

Hetzelfde kan gedaan worden met azijn in een kom in plaats van met water en citroenen. Waarschijnlijk heb je al ergens in je voorraadkast een fles azijn verstopt, dus je hoeft er niet eens voor naar de winkel te rennen.

Van binnenuit

Controleer ook het filter en de onderkant van de vaatwasser op voedsel en vuil. Als het nodig is, kun je de oppervlakken aan de binnenkant afnemen met een vochtige microvezeldoek met een beetje afwasmiddel. Hoewel deze vaatmachine gebruikt wordt voor het schoonmaken van de afwas, zorgt een goede schoonmaakbeurt aan de binnenkant van de machine voor een super glanzende vaat!

Lees ook: Stinkende prullenbak in huis? Doe dan dít voordat je er een vuilniszak in stopt!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Real Simple | Beeld: Kookfans©