4. Teveel tegelijkertijd willen bakken

Airfryers zijn klein, dat is de charme van het apparaat. Je kunt er meestal twee stukken vlees of vis in kwijt of een portie groente voor vier mensen. Daarom ben je misschien geneigd om het ding gewoon vol te proppen, maar dit levert niet het gewenste resultaat. Je eten zal slap en niet gaar zijn. Kies er liever voor om je eten te verdelen in meerdere rondes.

5. Nat beslag gebruiken

Als je bijvoorbeeld gepaneerde garnalen of uienringen frituurt, gebruik je een vrij nat beslag. Dit werkt in de Airfryer niet, omdat het beslag anders reageert bij hete olie dan bij hete lucht. Daarom moet je recepten gebruiken voor de Airfryer en niet voor de gewone frituurpan. Wil je iets bakken met een lekker krokant laagje, zorg er dan voor dat ze een dikke droge coating krijgen van bloem, ei en broodkruim.

6. Te weinig of te veel olie

Het is soms lastig te bepalen hoeveel olie je nodig hebt om een lekker krokant resultaat te bereiken. Het hele idee van de Airfryer is natuurlijk om minder olie te gebruiken dan de frituurpan, maar met te weinig olie wordt het eten ook niet echt lekker. Bevroren snacks zoals patat en kipnuggets hebben niet veel olie nodig. Het beste is om dit even in te sprayen met olie of bakspray. Gebruik voor verse groente en vlees ten minste een halve theelepel voor de hele portie.

7. Groente te klein snijden

Er zit een mand in de Airfryer om lucht door te laten. Daarom zijn de gaten van dit mandje nogal groot. Zorg er dus voor dat je groenten en frieten niet te klein snijdt, anders vallen ze door het mandje heen en verbranden ze op de bodem van het apparaat.

Lees ook: Recept: Pittige uienringen uit de Airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Kookfans