Vivian

Je hoeft er geen uren voor te schrobben

De magnetron schoonmaken is zo’n klusje waar we nooit echt zin in hebben. “Doe ik morgen”, houden we onszelf steevast voor. Des te lastiger wordt het om die voedselresten uit de magnetron te krijgen. Gelukkig hebben we nu zes makkelijke manieren gevonden om de magnetron schoon te maken. 

1. Met citroen en water

Vul een glazen schaaltje met zo’n 750 milliliter warm water. Snijd een citroen in stukjes en gooi deze bij het water in. Plaats het schaaltje in de magnetron en zet deze zo’n drie tot vijf minuten aan – tot het water kookt. Op deze manier komt er stoom vrij, waardoor vieze voedselrestjes in de magnetron loslaten. Gebruik een vochtig microvezeldoekje om de magnetron schoon te maken.

2. Met witte azijn

Witte azijn is echt een wondermiddel binnen en buiten de keuken. Je kunt er van alles mee schoonmaken, van wazige glazen tot je vaatwasser. Ook je magnetron past prima in dat lijstje. Spray de binnenkant van je magnetron met wat azijn en laat dit een kwartiertje intrekken. Maak de magnetron vervolgens schoon met een nat microvezeldoekje. Spoel deze tussendoor om.

3. Met afwasmiddel

Iets wat je ongetwijfeld al in huis hebt, is afwasmiddel. Vul een bakje (eentje die in de magnetron kan) met zo’n 250 milliliter water en een eetlepel afwasmiddel. Verhit dit mengsel zo’n twee minuten in de magnetron, zodat er genoeg stoom vrij komt. Let er wel op dat het niet overkookt. Na die twee minuten is het goed om nog zo’n drie minuten te wachten voordat je de magnetron opendoet. Op deze manier kan de stoom nog even goed zijn werk doen. Haal het bakje vervolgens voorzichtig uit de magnetron en maak de binnenkant schoon met keukenpapier.

4. Met een spons

Nee, niet om je magnetron mee schoon te schrobben. Maak je spons goed nat en voeg eventueel wat afwasmiddel toe. Spray de binnenkant van je magnetron met een mengsel van 30 tot 90 milliliter water en drie tot vijf druppels essentiële olie (bijvoorbeeld sinaasappel of citroen). Zet de magnetron zo’n twee à drie minuten aan. Laat het vervolgens nog een paar minuten intrekken en maak de binnenkant dan schoon met de spons.

5. Met een natte handdoek

Maak een kleine handdoek (zorg ervoor dat deze geen metalen tags bevat) nat en leg deze in de magnetron. Zet de magnetron een minuut of twee aan. Door de handdoek en het stoom laten volhardende restjes los. Deze kun je vervolgens makkelijk wegvegen met de handdoek. Ideaal!

6. Met baking soda

Baking soda is onmisbaar in de keuken. Niet alleen om mee te bakken, maar ook voor de nodige schoonmaakklusjes. Neem een klein magnetronvriendelijk bakje en vul deze met wat water en baking soda. Zorg ervoor dat het mengsel niet te waterig is. Het moet een soort pasta zijn. Breng deze pasta vervolgens aan op de hardnekkige voedselrestjes en laat dit enkele minuten intrekken. Na een paar minuten veeg je de restjes voedsel makkelijk weg met een nat sponsje.

Lees ook: 10 ultieme schoonmaaktips om je oven te reinigen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Real Simple | Beeld: Pexels