Rowan Hattu

Wie had gedacht dat vaatwastabletten zó handig zouden zijn?

Vaatwastabletten zijn ontworpen om hardnekkig kalk aan te pakken, vlekken te verwijderen en om vet op te lossen. Het mag dus geen verrassing zijn dat ze ook kunnen worden gebruikt om andere dingen schoon te maken. Heb jij thuis geen vaatwasmachine? Dan is de kans groot dat jij na het lezen van dit artikel tóch vaatwastabletten gaat kopen. 

Veiligheidswaarschuwing

Wij willen je wel alvast een veiligheidswaarschuwing meegeven. Het is namelijk belangrijk dat het goed is om bij het gebruik van reinigingsmiddelen beschermende handschoenen te dragen en te proberen de dampen niet rechtstreeks in te ademen.

Je ovendeur

Aangebakken voedsel is altijd moeilijk te verwijderen, vooral als het zich aan de binnenkant van je oven bevindt. Gebruik een vaatwastablet gedoopt in warm water om het glas en de deur van je oven goed en gemakkelijk schoon te maken.

Aangebrande potten en pannen

Dit is eigenlijk precies dezelfde reden als bij de ovendeur. Het vaatwastablet reinigt een aangebrande en verschroeide pannen met gemak. Hoewel er zeker andere methoden zijn, werkt deze erg goed als je niet meer weet hoe jij je verbrande en verschroeide pannen moet schoonmaken.

Koffie- en theeringen

Koffie en thee kunnen je glazen en mokken hard aantasten als je ze niet meteen uitspoelt. Deze vlekken kunnen moeilijk te verwijderen zijn, waardoor het lijkt dat deze altijd zullen blijven. Maar dat is niet zo. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is warm water en een vaatwastablet. Vul je glas of mok voor driekwart met warm water, gooi er een vaatwasblokje bij zitten. Na een uur zou je alle vlekken met warm water kunnen wegspoelen. Nog een tip: probeer dit ook eens met vazen, karaffen en flessen!

Vuilnisbak

Vuilnisbakken zijn smerig, maar ze hoeven niet smerig te blijven. Als je bijvoorbeeld meteen de etensresten die op de deksel of bodem vallen weghaalt, houd je jouw vuilnisbak relatief schoon. Maar het is toch een goed idee om je vuilnisbak twee keer per jaar een bad te geven. De gemakkelijkste manier om dit te doen? Vul je vuilnisbak zo hoog mogelijk met warm water en laat er een vaatwastablet in vallen. Wacht totdat het vaatwastablet volledig is opgelost, wacht een uur en spoel de bak uit met heet water.

Koelkast

Is er iets omgevallen in je koelkast en blijft er vieze, kleverige troep achter? Alles wat je nodig hebt is, ja je raad het al, een vaatwastablet en wat warm water! Veeg eerst alle losse etensresten weg, doop het tablet in warm water en gebruik de platte kant van het tablet om de rest weg te schrapen. Veeg dit schoon en spoel het na met warm water.

Lees ook: Huh? Blijkbaar hoef je borden niet af te spoelen voor je ze in de vaatwasser zet

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: thekitchn | Beeld: Pexels