Redactie Kookfans

Deze soorten fruit zijn ontzettend makkelijk te kweken

Fruit is altijd goed natuurlijk. Gezond, lekker, en een makkelijk tussendoortje. Hoe mooi zou het dan ook zijn om fruit uit je eigen tuin te kunnen plukken? Dan weet je precies waar het vandaan komt én tuinieren is natuurlijk een superleuke hobby. Het kan echter flink uitdagend zijn, dus wij zetten de makkelijkste soorten fruit om zelf te groeien op een rijtje.

1) Tomaat

Misschien denk je nu: “Maar tomaat, dat is toch een groente?” Snappen we! Maar nee: tomaat is technisch gezien een fruit. Zodra je een beetje goede potgrond te pakken hebt, groeien je tomaten al snel als kool. Of, nou ja, als tomaat. Tip: als je echt een totale tuinier-beginner bent, kies er dan voor om kleine tomatenplantjes te kopen in plaats van zaden. Met de opbrengst van je planten kun je vervolgens bijvoorbeeld lekkere taco’s maken.

2) Kersen

Deze zoete vruchten kun je het beste 10 meter uit elkaar plaatsen. Kersen doen het meestal het best in een plantenbak die lekker veel zon krijgt. Zorg dat je ze lekker diep in de potgrond plant. Dan haal je het meeste uit deze zomerse vruchtjes. Kun je ze daarna direct in een heerlijke en eenvoudige kersentaart verwerken.

3) Watermeloen

Omdat watermeloen een klimplant is, kunnen deze ronde vruchten flink wat ruimte innemen. Kies er daarom voor om ze in bakken te planten. Zolang je watermeloenen volop ruimte en zonlicht geeft, kun je vanzelf genieten van deze heerlijke zomervruchten. Zorg er bovendien voor dat er een goed uitleksysteem in de bakken voor de meloen zit. Te veel vocht gaat de groei namelijk tegen. Watermeloen is de ultieme zomervrucht, en deze kun je dan ook goed gebruiken in een lekkere salade.

4) Appels

Hoe leuk is het om je eigen appelboom te hebben? Gelukkig zijn ze helemaal niet zo moeilijk te onderhouden. Maar ja: je moet wel even geduld hebben. Appels hebben genoeg zon nodig en goede potgrond. Net zoals met watermeloenen geldt: zorg ervoor dat er niet te veel water in de grond rond je beginnende appelboompje hangt. Appels zijn ook lekker veelzijdig: makkelijk mee te nemen als snack voor onderweg, maar ook heerlijk in bijvoorbeeld appeltaart.

5) Aardbeien

Of je nu een balkon hebt of een volledige tuin: aardbeien doen het altijd goed. Je kunt ze in bakken doen, of in de grond, en ze zijn lekker makkelijk in het onderhoud. Als je nog geen groene vingers hebt (maar die wel wilt kweken), begin dan vooral met een mooie stek aardbeien. Heerlijk door de yoghurt, in gebak, of gewoon op zichzelf natuurlijk.

Lees ook: Seizoensgroente: 5 dingen die je wilt weten over de rabarber

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Well and Good | Beeld: Pexels, Lukas