Maaltijd overslaan omdat je druk bent? Niet met deze tips

Heb jij het altijd druk? Dan is de kans groot dat een (gezonde) maaltijd er weleens bij inschiet. Als je je verslaapt of ‘s ochtends snel moet, laat je het ontbijt maar staan. Had je in de ochtend geen tijd om lunch te maken, maar heb je eenmaal op het werk toch wel trek? Dan lonkt een, vaak ongezonde, maaltijd uit de bedrijfskantine. Zonde, als je een gezonde start wilt maken in het nieuwe jaar. Met een beetje voorbereiding en onderstaande tips kun jij ondanks de drukte gewoon gezond blijven eten. 

1. Planning

Een planning zorgt voor duidelijkheid en overzicht. Neem op zondag een momentje om voor de volgende week een planning te maken wat je wanneer wilt eten. Daarna maak je ook meteen een boodschappenlijstje met alle benodigdheden en je kunt een hele week vooruit. Niet zover vooruitplannen, maar wel een drukke dag voor de boeg? Bedenk dan de avond van tevoren alvast wat je wilt eten en drinken, zet eventueel alvast iets klaar zodat je de volgende ochtend meer rust hebt. Zorg er verder voor dat je altijd een (gezonde) snack in je tas hebt zitten, zodat je niet naar de eerste automaat rent voor een chocoladereep. Fruit, noten of een proteïnereep zijn betere opties.

2. Altijd ontbijten

We weten allemaal dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Zorg er dan ook voor dat je ‘m niet overslaat, hoe makkelijk en verleidelijk het soms ook is. Een ontbijtje geeft genoeg energie om de dag te starten, en daar kun je niet zonder op een drukke dag. Tip: zet je ontbijt de avond van tevoren alvast klaar, zodat je tijd in de ochtend kunt besparen.

3. Simpel is ook goed

Op social media zien we de mooiste en meest uitgebreide ontbijtjes voorbijkomen. Dat is natuurlijk heel leuk (en lekker) op z’n tijd, maar dat hoeft echt niet elke ochtend. Een simpel ontbijt is ook goed. Gezond eten hoeft namelijk niet ingewikkeld te zijn. Een kom Griekse yoghurt met granola en blauwe bessen is minstens zo gezond. Daarnaast is het erg lekker en maak je het binnen een minuut.

4. Boodschappen bezorgen

Wanneer je naar de supermarkt gaat om boodschappen te doen loop je tegen een hoop verleidingen aan. Ga je naar de supermarkt wanneer je al trek hebt? Dan is de kans groot dat je veel lekkere en ongezonde dingen in je kar gooit. Een veel beter idee is om je boodschappen te laten bezorgen. Het bespaart je een hoop impulsaankopen (en dus geld), je hoeft de deur niet uit en kunt alleen de gezonde dingen bestellen. Zo voorkom je de verleiding om thuis naar iets zoets te grijpen. Win-win!

Lees ook: Met deze kleine aanpassingen zeg jij de feestkilo’s snel gedag

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Freshhh | Beeld: Pexels