Ingrediënten
  • 1 afbakstokbrood
  • 4 eetlepels tomatensaus (of BBQ saus)
  • 50 gram geraspte kaas
  • Toppings naar keuze, zoals:
  • vlees (salami, ham, kip, ui, spek)
  • groente (ui, champignon, paprika, mais, tomaat)
  • overig (olijven, mozzarella, basilicum, italiaanse kruiden, peper en zout)
Hanna Mellema
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 afbakstokbrood
  • 4 eetlepels tomatensaus (of BBQ saus)
  • 50 gram geraspte kaas
  • Toppings naar keuze, zoals:
  • vlees (salami, ham, kip, ui, spek)
  • groente (ui, champignon, paprika, mais, tomaat)
  • overig (olijven, mozzarella, basilicum, italiaanse kruiden, peper en zout)

Beleg hem met je favoriete toppings!

Wie houdt er nou niet van pizza en stokbrood? Wij in ieder geval wel! Daarom combineerden we ze in dit recept. Met deze pizza-baguettes kun je echt eindeloos variëren, dus zoek vooral al jouw favoriete pizza-toppings bij elkaar. Wij zouden ze stiekem elke dag wel kunnen eten!

Zo bouw je je eigen pizza-baguette:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd je stokbrood in de lengte doormidden. Besmeer de beide baguette-helften met de tomatensaus. Strooi hier de geraspte kaas overheen.
  • Snij al je toppings in kleine stukken. Beleg hiermee de stokbroden royaal. Bestrooi eventueel met wat peper, zout, en Italiaanse kruiden.
  • Bak de stokbroden af in ongeveer 10-12 minuten.
  • Genieten maar!

Eindeloos variëren

Het echte feest bij dit recept zit hem in het kiezen van jouw toppings. Ga je voor een klassieke margherita met tomatensaus, mozzarella en basilicum? Of misschien ben je meer in de stemming voor een echte kick, met pittige pepperoni, extra kaas en jalapeños? Yummy! Voor de avontuurlijke eters is een Mediterrane mix van olijven, feta, tomaten en oregano een ware traktatie. En laten we de BBQ-liefhebbers niet vergeten: gooi wat gegrilde kip, ui en barbecuesaus op je pizza-baguette voor een smokey twist. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Lees ook: Recept: chili sin carne met zoete aardappel en bleekselderij

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock